ОШ "Исидора Секулић" Шајкаш и издвојено одељење Мошорин

Актуелно у школској 2013/2014. години

 

Смотра рецитатора на руском језику - ФЛЕРТ 2014 

На смотри рецитатора ФЛЕРТ учествовала је и наша ученица Анастасија Арбутина VII-2 са песмом

"Берёза" Сергей Есенин.

Више о овом догађају можете прочитати на интернет страници тителске равнице.

Велики успех наших ученика на овогодишњим такмичењима

Ове школске 2013/14. године имамо велико задовољство да похвалима представнике наше школе на одржаним такмичењима.

Књижевна олимпијада

Ученици VII-2 одељења, Александра Вујовић и Петар Павлица, освојили су 16  од могућих 20 бодова и тиме остварили веома запажен резултат.

Републичко такмичење из географије

Наша ученица VIII-1 одељења Кристина Спасојевић освојила је 81 од укупно 100 бодова и тиме остварила веома запажен успех.

НИС-ова Олимпијада из руског језика

У 1. кругу I категорије учествовало је шест наших ученица. Најбољи резултат и пласман у финале остварила је Милана Бајић, ученица VIII-2 одељења, са освојених 52 бода.

Спортска олимпијада у Сомбору

На олимпијади у Сомбору ОШ"Исидора Секулић" Шајкаш заузела je треће место у малом фудбалу и освојилa бронзану медаљу. Честитамo храбрим момцима на пожртвованој борби.

 

Окружно такмичење из руског језика

 Дана 23.марта 2014.  Милана Бајић и Јована Бошњачки ученице VIII2 разреда освојиле су 3. место на окружном такмичењу из руског језика и тиме оствариле право да се такмиче на републичком нивоу. Ово је још један значајан и леп успех наших ученика на такмичењу. 

Такмичење у фудбалу 

 

Дана 21.03.2014. ученици наше школе су се такмичили на окружном такмичењу у малом фудбалу и заузели прво место. За тај успех су заслужни: Багић Никола, Проданов Миленко, Игњић Ненад, Рогић Милан, Ђурић Ненад, Ђурић Горан, Ђурић Дејан, Станковић Дејан, Тепић Стефан и Бабић Илија. Најбољи стрелац турнира је Рогић Милан. Најбољи голман Багић Никола је одбранио два пенала и заслужено довео екипу до првог места. Не смемо заборавити ни Игњић Ненада који је изгарао на терену да би остварио свој циљ, а то је прво место, као и браћу Ђуриће Ненада и Дејана. И на крају наша наставница физичког васпитања Милева Шкорић која је повезала знање и умеће наших спортиста и дала позитивну атмосферу на турниру.

Масленица у Шајкашу 2014.

Масленица је велики традиционални руски хришћански празник који води порекло из паганске културе, а сачувао се и после примања хришћанства. У Русији Масленицу славе целу седмицу од понедељка до недеље и то обично на крају фебруара или почетком марта. У различито време у зависности од тога када је Ускрс.  Тако су у Русији од давнина испраћали зиму и дочекивали пролеће.  Масленица је позната по палачинкама, страшилу и руским традиционалним песмама.  Ово је веома весео празник и људи учествују у разним забавама.

У нашој школи је прослављен празник Масленица у нижим одељењима на часовима руског језика са наставницом Сањом Пушић уз игру, песму и слатке палачинке .

Масленица 2014 - Шајкаш