ОШ "Исидора Секулић" Шајкаш и издвојено одељење Мошорин

Школа у Шајкашу и Мошорину некад и сад

 

У јужнобачком округу у самом срцу Војводине у Тителској општини налазе се насеља Шајкаш и Мошорин.

Школство Шајкаша има традицију дужу од два века. Према опису из 1785. године школа је била од набоја, сасвим "проста", као и у осталим шајкашким насељима. Школа у Мошорину једна је од најстаријух у Шајкашкој. Прва школа се помиње већ 1730. године.

Садашња школа под називом "Исидора Секулић" настаје 1976. године интеграцијом ОШ "Иво Лола Рибар" из Шајкаша са ОШ "Светозар Милетић" из Мошорина.

 Велика експанзија становништва 90 – тих година у Шајкашу условила је потребу изградње нове     школске зграде која је започела 23. новембра 1999. године. Након вишегодишње изградње објекта уселили смо се у савремену школску зграду 17. октобра 2005. године.

Наша школа има око 3000 м2 корисног простора различитог садржаја: 15 кабинета, фискултурну салу, библиотеку са медијатеком и читаоницом, ђачку кухињу са трпезаријом, вишенаменски хол и просторије за административну и педагошко-психолошку службу. Поред школске зграде је спортски терен.

 

 

Школа у Мошорину

 

Део школе у Мошорину саграђен је давне 1906.године. У овој згради се налази фискултурна сала, компјутерска учионица, библиотека, зборница, канцеларија и архива. Други објекат школе у којем се налази шест учионица је реконструисан и уређен захваљујући Швајцарској невладиној агенцији СДЦ.

Ако желите да нас посетите у Шајкашу или Мошорину, дођите у сам центар оба насеља и поред цркве ћете угледати   наше објекте школе.

 

 

Школа у Шајкашу

Издвојено одељење у Мошорину