ОШ "Исидора Секулић" Шајкаш и издвојено одељење Мошорин

Учимо математику кроз игру

Дана 6.12.2022 године у нашој школи је дошло до сарадње предметне наставе и ученика у продуженом боравку са којима ради учитељица Бранислава Дринић Томић.

Наставник математике Драган Србуловић је на сликовит начин кроз игру у оквиру огледно/угледног часа  ученицима показао које су лепоте математике и примене математике у свакодневном животу.

Наставник је при томе користио методе које је научио на стручном усавршавању у оквиру Института за модерно образовање из Београда чији је члан.

Са наставником је био ученик одељења 8-1 Давид Гелић коме су брат и сестра у продуженом боравку.  Дакле, три Гелића су били на истом часу- Давид Гелић, Вук Гелић и Калина Гелић, ученици који су били посебно активни .

Давид Гелић је показао основне функције на микробит уређају и испричао историјат употребе микробита. Његов брат Вук са 9 година је такође демонстрирао знање програмирања. Сестра Калина је такође била активна.

Наставник је цртао облике и фигуре у Геогебри и Десмосу што је ученицима било посебно занимљиво. Са посебном пажњом наставниково демонстрирање цртања пратио је ученик другог разреда Раде Пупић.

Час је протекао у сјајној и веселој атмосфери и на крају су били сви задовољни.

Договорили смо да наставимо сарадњу у другом полугодишту.

   

Драган Србуловић

Бранислава Дринић Томић