ОШ "Исидора Секулић" Шајкаш и издвојено одељење Мошорин

Свети Сава 2019.

 

Традиционално и у  празничном духу прослављен је  двадесет седми јануар  у Основној школи „ Исидора Секулић“ У Шајкашу. Прославе су одржане у обе школе, прво у издвојеном одељењу у Мошорину,  а онда и у матичној школи у Шајкашу. Ученици  нижих и виших разреда су припремили занимљив програм  у знак сећања на Светог Саву,  утемељивача српске цркве, државе и школства.

 Све присутне госте прво је поздравила директорица школе Мирјана Николић Мушицки. Приредбе су започеле Химном Светом Сави, где су ученици- извођачи низом рецитација и песмица употпунили садржај којим се  слави име и дело светитеља српског – Светог Саве. Реализоване  су  и две занимљиве драматизације где су ученици изразили осећај привржености светосављу  на два различита нивоа – традиционално и савремено. Подршку  извођачима  дале су  Јелена Петровић, Јелена Димитријевић и  Драгана Томић, наставнице српског језика, наставница музичке културе  Босиљкa Субашић и вероучитељ Бранислав Нијемчевић. Светосавску беседу одржао је Бошко  Маринков, парох мошорински и Младен Јовановић, парох шајкашки. Овогодишњи кумови  били си Тодор Тешић за Мошорин и Радивој Павловић за Шајкаш.

Свечаностима су присуствовали  представници  локалне самоуправе Тител на челу са председником Драганом Божићем, родитељи, наставници и ученици школе.

                                                                                                                                                         М.В.