ОШ "Исидора Секулић" Шајкаш и издвојено одељење Мошорин

"ИСИДОРИНИ ДАНИ" 2020

Манифестација „ Исидорини дани“, реализује се већ трећу годину где наши наставници и њихови ученици припремају занимљиве теме које реализују у недељи када обележавамо Дан школе, 14. фебруар. Ове године смо изоставили већину презентација због обуставе наставе, односно епидемије грипа. Ипак, у првом дану седмице која је претходила обустави, наставница информатике Александра Петровић Стејин и наставник математике Драган Србуловић одржали су своје занимљиве часове, односно презентацију старих уџбеника математике,

Ово су њихови извештаји са фотографијама.

Понедељак, 10.2.2020. године 

Поводом обележавања „Исидориних дана“ у нашој школи у кабинету за информатику и рачунарство шесторо ученика су склопили два мБот робота, испрограмирали их и тестирали у учионици и у холу школе.
Ученици који су учествовали су: Огњен П, Дејан Б, Сергеј З. из VI разреда и Марко К, Вукашин Н, Урош М. из VII разреда.

Уз повремене сугестије наставнице Александре Петровић Стејин ова акција је била веома успешна, а то нам показује дечја заинтересованост, умешност и широк осмех на лицу.

Извештај са манифестације ,,Фестивал математике"

Дана, 26.2.2020. године у нашој школи је одржан фестивал математике у организацији наставника математике Драгана Србуловића. Фестивал се одржао као део манифестације  ,,Исидорини дани" која се већ трећу годину  одржава у нашој школи.

У холу школе  организовани су турнир у шаху, такмичење у разним математичким логичкиким играма и изложба старе домаће, руске и друге математичке литературе. Учествовали су ученици од петог до осмог разреда, а гости манифестације су били и неки ученици нижих разреда као и запослени у школи. Манифестација  је одржана  од првог до петог часа.

Циљ фестивала математике је био популаризација математике и сагледавање математике на другачији начин од обичног. Наставник је више пута током трајања фестивала држао кратка предавања о значају математике и о биографији познатих математичара.

Ученици су били задовољни овим догађајем у школи јер је то била новина за њих и пожелели су да се дешавања оваквог типа организују чешће.