ОШ "Исидора Секулић" Шајкаш и издвојено одељење Мошорин

САРАДЊА НАШЕ ШКОЛЕ СА ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИМ ФАКУЛТЕТОМ У НОВОМ САДУ

У петак, 12. марта 2021. године нашу школу је посетио мастер хемичар Видак Раичевић, истраживач-приправник са Катедре за органску хемију Департмана за хемију, биохемију и заштиту животне средине Природно-математичког факултета у Новом Саду. Циљ посете је био приближити ученицима виших разреда значај и примену хемије у свакодневном животу кроз причу и експеримент.

Наш гост је, уз помоћ ученика осмог разреда Лазара Кумазеца, који је освојио прво место на општинском такмичењу из хемије, извео низ занимљивих експеримената. Направили су довољно пасте за зубе за једног слона и открили који је тајни састојак кока-коле.

Циљ сарадње између школе и Природно-математичког факултета јесте развој кључних компетенција ученика кроз образовање, доношење одлука о избору занимања и стицање стручних знања, као и унапређење образовне и васпитне делатности обе стране. Сарадња ће се наставити кроз организовање различитих врста посета факултету, извођења експеримената у лабораторијама факултета, организовање научно-популарних предавања и других активности.

 

Шајкаш, 18. март 2021.                                                                                 Наставнице хемије:

                                                                                                       Олгица Лакић и Драгана Трифковић